Sposób przygotowania:
Babka z białym burakiem ćwikłowym
Buraka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach do miseczki. Do drugiej miski wbić jajka, wlać olej i wsypać oba cukry. Miksować mikserem aż cukier się rozpuści. Następnie przesiać mąki z proszkiem do pieczenia do miski z jajkami i wymieszać.
Na koniec dodać starte buraki, wymieszać i przełożyć masę do tortownicy o średnicy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Babkę piec do suchego patyczka około 45-50 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczoną babkę wystudzić i polać przygotowanym lukrem.
Na koniec dodać starte buraki, wymieszać i przełożyć masę do tortownicy o średnicy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Babkę piec do suchego patyczka około 45-50 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczoną babkę wystudzić i polać przygotowanym lukrem.
gosiapiotrek23
Marika-
Magdalena88
zewa
Mniam1
zewa
Ja też mam z nim do czynienia pierwszy raz. Ale jak na razie jestem pozytywnie do niego nastawiona .