zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Babka z cappuccino i czekoladą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

babka na szybko..............

Babka z cappuccino i czekoladą

Składniki:

Babka z cappuccino i czekoladą

 

  • 1 szk mąki pszennej luksusowej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 saszetka czekolady na gorąco
  • 5 łyżek cappuccino o smaku czekoladowym
  • 1 szk cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 4 jajka
  • 250 g margaryny
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Babka z cappuccino i czekoladą
Margarynę stopić i przestudzić. Mąkę przesiać z maka ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia i czekoladą. Wsypać cappuccino i wymieszać. Jajka wbić do miski, wsypać cukier i cukier waniliowy i ubijać aż będą białe. Cały czas ubijając wsypać mieszankę mąki i wyrobić na gładkie ciasto. Na koniec wlać chłodną margarynę i ponownie dokładnie wymieszać. Tortownicę z kominkiem o średnicy 23 cm wysmarować olejem i wysypać mąką, wlać masę. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 50 minut. Po upieczeniu ciasto wyjąć z tortownicy, wystudzić i posypać cukrem pudrem.