Sposób przygotowania:
Babka z cynamonem i rodzynkami
Do jednej miski wsypujemy suche składniki mąkę ,cukier,rodzynki,sól i sodę mieszamy. Do drugiej miski wlewamy olej ,śmietanę,jogurt wbijamy jajka mieszamy mikserem aby składniki się połączyły.Do wymieszanych płynnych składników wsypujemy suche składniki mieszamy ręcznie albo mikserem. Cynamon mieszamy z cukrem. Foremkę na babkę smarujemy rozpuszczonym masłem posypujemy bułką tartą. Do foremki przekładamy porcję ciasta i posypujemy cynamonem wymieszanym z cukrem i tak robimy warstwy aż do wykorzystania ciasta.Przez środek babki robimy nacięcie nożem aby warstwy się przemieszały. Piekarnik nagrzewamy do 175 st wkładamy foremkę i pieczemy babkę 50-60 minut. Wystudzoną babkę smarujemy rozpuszczoną polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi i prażonymi orzeszkami. POLECAM!!!
edytaha
Gosiu, dużo dałaś do niej rodzynek?
gosia56
Dzięki Edytko ;)ale mój mąż mówi ze dałam za mało rodzynek .
gosia56
Dzięki Edytko ;)zapomniałam napisać zawsze garść rodzynek ale mąż i tak mówi że stanowczojest za mało.
edytaha
Mój mąż uwielbia rodzynki w cieście i też mu ich ciągle za mało :)
zbysiowa
gosia56
Bardzo dziękuję ;)
Dinah
gusia1000