Sposób przygotowania:
Babka z rodzynkami
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.
Twaróg zmielić lub przecisnąć przez praskę.
Żółtka oddzielić od białek.
Margarynę o pokojowej temperaturze utrzeć z cukrem, cukrem i aromatem waniliowym.
Do utartej margaryny dodać żółtka i dalej ucierać, dodać twaróg i miksować.
Następnie dodać śmietanę i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.
Wsypać rodzynki i połączyć je z ciastem.
Na koniec ubić pianę ze szczyptą soli i dodać ją do ciasta.
Wszystko delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej olejem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut.
Przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Twaróg zmielić lub przecisnąć przez praskę.
Żółtka oddzielić od białek.
Margarynę o pokojowej temperaturze utrzeć z cukrem, cukrem i aromatem waniliowym.
Do utartej margaryny dodać żółtka i dalej ucierać, dodać twaróg i miksować.
Następnie dodać śmietanę i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.
Wsypać rodzynki i połączyć je z ciastem.
Na koniec ubić pianę ze szczyptą soli i dodać ją do ciasta.
Wszystko delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej olejem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut.
Przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Natala1210
bajtek