kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Babka z czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dość szybko przygotowuje się tą babkę

Babka z czekoladą

Składniki:

Babka z czekoladą

 

  • 2 szklanki maki pszennej
  • 5 jajek
  • 5 dag drożdży
  • 7 dag rodzynek
  • 150 ml mleka 3,6%
  • szczypta soli
  • pół szklanki cukru pudru
  • 5 łyżek czekolady z proszku

Sposób przygotowania:

Babka z czekoladą
Utrzeć drożdże z mlekiem i 2 łyżkami mąki. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Roztrzepać żółtka z czekoladą i cukrem pudrem. Z białek ubić pianę. Ostrożnie wymieszać z masą z żółtek. Dodać resztę składników. Dokładnie wymieszać. Wlać do formy uprzednio natłuszczonej i oprószonej mąką. Piec w temp. 180 st. C przez 45 minut.