alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Babka z gotowaną margaryną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Babka z gotowaną margaryną

Babka z gotowaną margaryną

Składniki:

Babka z gotowaną margaryną

 

  • 1 szklanka suchego maku
  • 25 dag margaryny
  • 5 jajek
  • 18 dag cukru
  • 1 szklanka mąki krupczatki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • kilka kropel olejku migdałowego

Sposób przygotowania:

Babka z gotowaną margaryną
Margarynę zagotować i pozostawić na 2 godziny. Nie oddzielać żółtego od białek. utrzeć jajka z cukrem. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wsypywać powoli do ucieranej masy jajecznej. Wymieszać z makiem i olejkiem. Blaszkę natłuścić i oprószyć bułką tartą. Wlać ciasto. Piec w temp. 180 st. C przez 45 minut.