Sposób przygotowania:
Babka z kokosem
Oddzielić białka od żółtek. Ubić pianę z białek. Wsypać wiórki. Dokładnie wymieszać. Utrzeć masło z cukrem. Nie przerywając ucierania, stopniowo wlewać żółtka, po czym dosypywać mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać z olejkiem. Ostrożnie połączyć z pianą. Formę natłuścić i oprószyć bułką tartą. Wlać ciasto. Piec w temp. 180 st. C przez 50 minut.
mamqa
alison
mamqa
Aczkolwiek muszę przyznać że nawet jak na babkę dla mnie za suche,miałam nadzieję na coś kokosowego ale ta suchość odebrała smak tej babce, zresztą bardziej czuć ją na maślaną niż kokosową... Szkoda, ale może komuś innemu posmakuje, w końcu każdy ma inny gust.
Pozdrawiam.