Sposób przygotowania:
Babka z kremem nutella
Cukier puder utrzeć z jajkami, do tego dodać masło i dalej ucierając.
Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
Na koniec szczyptę soli i mleko.
Tak przyrządzone ciasto podzielić na pół.
Do jednej części dodać nutellę, do drugiej części likier.
Do przygotowanej formy wyłożonej papierem do pieczenia i natłuszczonej wylać najpierw ciasto jasne, następnie na wierzch ciasto ciemne.
Całość można delikatnie przemieszać łyżką.
Ciasto piec przez 1 godzinę w temp. 180 stop. C.
Po upieczeniu odstawić, aby ciasto przestygło.
Ciasto posypać. cukrem pudrem
Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
Na koniec szczyptę soli i mleko.
Tak przyrządzone ciasto podzielić na pół.
Do jednej części dodać nutellę, do drugiej części likier.
Do przygotowanej formy wyłożonej papierem do pieczenia i natłuszczonej wylać najpierw ciasto jasne, następnie na wierzch ciasto ciemne.
Całość można delikatnie przemieszać łyżką.
Ciasto piec przez 1 godzinę w temp. 180 stop. C.
Po upieczeniu odstawić, aby ciasto przestygło.
Ciasto posypać. cukrem pudrem