Izabela Nowak-slonce

Izabela Nowak-slonce

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Babka z krówkami i bananem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
  • KALORIE: 250
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Słodka babka z krówkami i bananem osłodzi każdy dzień.

Babka z krówkami i bananem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka z krówkami i bananem

 

 

  • 200 g margaryny
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 banan
  • 200 g cukierków krówek
  • 5 jajek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 125 ml likieru kokosowego
  • 0,75 szklanki cukru
  • 2 łyżki mąki pszennej do posypania cukierków
  • tłuszcz do formy

Sposób przygotowania:

Babka z krówkami i bananem
Cukierki krówki kroimy w kosteczkę .Oprószamy je mąką .Banana kroimy na małe kawałki. Margarynę miksujemy z cukrem i jajkami. Dodajemy likier kokosowy oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukierki i banana. Mieszamy łyżka . Przekładamy do formy babki. Pieczemy 45 minut w temp 190 stopni. Po upieczeniu studzimy w formie a potem dopiero wyciągamy.
Babka z krówkami i bananem
Cukierki kroimy i oprószamy je mąką by nieopadły na dno blaszki.
Babka z krówkami i bananem
Etap 2Miksujemy wszystko dokładnie ze sobą
Babka z krówkami i bananem
Do ciasta dodajemy cukierki i banana ,delikatnie mieszamy.
Babka z krówkami i bananem
przelewamy do formy babki ,wyrównujemy powierczhnie i pieczemy.

Tagi:

jajko jajka