Sposób przygotowania:
Babka z mandarynkami i pomarańczą
Na początku miękką margarynę utrzeć z cukrem na gładką masę.Następnie dodać żółtka,mąkę pszenną,mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia.Dokładnie wymieszać ciasto. Następnie wlać mleko, cukier waniliowy, skórkę otartą z pomarańczy, zapach pomarańczowy i ponownie wymieszać. Białka jajek ubić na sztywną pianę i powoli dodać do ciasta, delikatnie wymieszać łyżką.
Mandarynki obrać ze skórki,podzielić na cząstki i delikatnie połączyć z ciastem.
Formę na babkę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Wlać ciasto. Piec 60 minut w piekarniku w nagrzanym do temperatury 180 stopni.Po upieczeniu wyjąć babkę i odstawić do wystygnięcia.
Zimną posypać cukrem pudrem i udekorować pomarańczą.Smacznego.
Mandarynki obrać ze skórki,podzielić na cząstki i delikatnie połączyć z ciastem.
Formę na babkę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Wlać ciasto. Piec 60 minut w piekarniku w nagrzanym do temperatury 180 stopni.Po upieczeniu wyjąć babkę i odstawić do wystygnięcia.
Zimną posypać cukrem pudrem i udekorować pomarańczą.Smacznego.