Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Babka z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

puszysta babka z rabarbarem

Babka z rabarbarem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka z rabarbarem

 

Sposób przygotowania:

Babka z rabarbarem
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno, następnie dodajemy do nich cukier oraz żółtka - miskujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, wsypujemy do ubitych jajek i delikatnie mieszamy łyżką. Na samym końcu dodajemy rozpuszczoną i ostudzoną margarynę - mieszamy. Masę wylewamy do waskiej, wysmarowanej blaszki, ciasto posypujemy rabarbarem pokrojonym w 2cm kawałki - lekko dociskamy. Ciasto pieczemy 35-40 minut. Ciasto po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
Babka z rabarbarem
rabarbar trzeba pokroić w nieduze kawałki
Babka z rabarbarem
Białka ubijamy na sztywno, następnie dodajemy do nich cukier oraz żółtka - miskujemy.
Babka z rabarbarem
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, wsypujemy do ubitych jajek
Babka z rabarbarem
ciasto posypujemy rabarbarem pokrojonym

Tagi:

jajko jajka