Andrzej8651

Andrzej8651

Szef Kuchni
[Przepisów: 69]

Babka z sześciu jaj

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Babka z sześciu jaj Smaczna !!!

Babka z sześciu jaj

Składniki:

Babka z sześciu jaj

 

  • 5-6 jajek
  • 200 g cukru
  • 200 g maki ziemniaczanej
  • 200 g maki pszennej
  • 120 g margaryny
  • 50 % szklanki mleka
  • 50 % proszku do pieczenia
  • Cukier waniliowy lub olejek waniliowy

 

Sposób przygotowania:

Babka z sześciu jaj
Sposób wykonania Margarynę rozcieramy mikserem i dodajemy po trochu cukier, żółtka. Natomiast białka ubijamy na sztywna piane i następnie łączymy z żółtkami. Make ziemniaczana należy wymiesza z mąka pszenna, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i dodać do margaryny na sam koniec wlewamy pół szklanki mleka i wszystko razem mieszamy, wlewamy do brytfanki lub foremki i pieczemy około 50 minut.

Tagi:

jajko jajka mak