IGGI

IGGI

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Babka ze śliwkami 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna i łatwa do zrobienia babka z węgierkami

Babka ze śliwkami 3

Składniki:

Babka ze śliwkami 3

 

 

 

  • Cukier puder do posypania

 

Sposób przygotowania:

Babka ze śliwkami 3
Śliwki dokładnie myjemy, usuwamy pestki, kroimy na połówki lub ćwiartki. Cukier, mąkę i jajka ucieramy z miękką margaryną, tak by powstała jednolita masa. Dodajemy proszek do pieczenia. Ciasto przelewamy do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą okrągłej formy z kominkiem. Na wierzch układamy śliwki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu wyjmujemy babkę z formy i nim całkowicie wystygnie oprószamy cukrem pudrem.