Sposób przygotowania:
Babka ziemniaczana
Boczek należy pokroić w kosteczkę i podsmażyć. Cebule kroimy w kosteczkę i również podsmażamy. Studzimy boczek i cebulę.
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Odlewamy z nich nadmiar wody. Dodajemy do ziemniaków mąkę, jajka i mleko. Doprawiamy solą i pieprzem. Do ziemniaków dodajemy cebulę i boczek.
Dokładnie mieszamy, aby boczek i cebula wszędzie się dostały. Farsz przekładamy na wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą foremkę ( duża blacha).
Pieczemy w 180 stopniach około półtorej godziny. Można jeść od razu po upieczeniu lub ostudzić, pokroić w kawałki i podsmażyć na patelni.
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Odlewamy z nich nadmiar wody. Dodajemy do ziemniaków mąkę, jajka i mleko. Doprawiamy solą i pieprzem. Do ziemniaków dodajemy cebulę i boczek.
Dokładnie mieszamy, aby boczek i cebula wszędzie się dostały. Farsz przekładamy na wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą foremkę ( duża blacha).
Pieczemy w 180 stopniach około półtorej godziny. Można jeść od razu po upieczeniu lub ostudzić, pokroić w kawałki i podsmażyć na patelni.