gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Babka ziemniaczana (kartoflak)

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Moja babka ziemniaczana z dodatkiem cukinii i marchewki oraz kiełbaski. Najlepiej smakuje odsmażona na patelni.

Babka ziemniaczana (kartoflak) Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka ziemniaczana (kartoflak)

 

 

Sposób przygotowania:

Babka ziemniaczana (kartoflak)
Ziemniaki, marchew, cukinię, cebulę myjemy, suszymy i obieramy. Z cukini osuwamy gniazda nasienne. wszystkie warzywa trzemy na tarce o najmniejszych oczkach. Zlewamy wodę z warzyw. Kiełbasę kroimy w kostkę i dodajemy do startych warzyw. Do masy dodajemy jajka, mąkę i przyprawy. Blachę smarujemy smalem, przekładamy masę i pieczemy 1,5 godziny w 200 stopniach.
Babka ziemniaczana (kartoflak)
przygotowujemy ziemniaki i trzemy wraz z innymi warzywami.
Babka ziemniaczana (kartoflak)
pozostałe warzywa również trzemy do ziemniaków.
Babka ziemniaczana (kartoflak)
kiełbasę kroimy w kostkę i dodajemy do masy.
Babka ziemniaczana (kartoflak)
dodajemy wszystkie składniki mieszamy, wykładamy na blachę i pieczemy.