Sposób przygotowania:
Babka ziemniaczana (wersja podstawowa)
Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach (można maszynką) i posypać łyżką mąki.
Patelnię rozgrzać z niewielką ilością oleju i podsmażyć na niej pokrojone cebule z boczkiem. Przełożyć do masy ziemniaczanej z jajkami i czosnkiem.
Całość dokładnie wyrobić (łyżką), doprawić (majerankiem, solą, pieprzem) i włożyć do blaszki.
Piec 1-1,5 godziny w 180 stopniach (w rozgrzanym piekarniku).
Patelnię rozgrzać z niewielką ilością oleju i podsmażyć na niej pokrojone cebule z boczkiem. Przełożyć do masy ziemniaczanej z jajkami i czosnkiem.
Całość dokładnie wyrobić (łyżką), doprawić (majerankiem, solą, pieprzem) i włożyć do blaszki.
Piec 1-1,5 godziny w 180 stopniach (w rozgrzanym piekarniku).