Sposób przygotowania:
Kotleciki mielone z warzywamiETAP 1:
Dynię i cukinię umyć, usunąć miąższ z nasionami i razem ze skórką zetrzeć na tarce o dużych oczkach. ( dynię Hokkaido nie musimy obierać ze skórki)
ETAP 2:
Cebulę drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę.
Przygotowane warzywa dodać do miski z mielonym mięsem.
ETAP 3:
Następnie wsypać posiekaną natkę pietruszki i bułkę tarą, wbić jajko, dodać sos sojowy, doprawić solą i pieprzem.
ETAP 4:
Wszystko razem dokładnie wymieszać.
ETAP 5:
Uformować kotleciki i ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
ETAP 6:
Przykryć folią aluminiową, włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika. Po kwadransie usunąć folię, kotleciki przewrócić na drugą stronę i piec bez przykrycia następne 15 minut.
SylaUla