Sposób przygotowania:
Babka znakomita
Białka oddzielić od żółtek. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Następnie miękką margarynę utrzeć na puch mikserem, dodając na przemian cukier i żółtka, a pod koniec ubijania dodać powoli mąkę, olejek zapachowy, ciągle ucierając. Na koniec ubić na sztywno pianę z białek i wmieszać ją w masę żółtkową.
Tak przygotowane ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną średniej formy babkowej i piec około 45-60 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka.
Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia i obsypać cukrem pudrem.
Tak przygotowane ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną średniej formy babkowej i piec około 45-60 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka.
Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia i obsypać cukrem pudrem.
msewka