Sposób przygotowania:
Babuszka kakaowa
Na początku przygotować niewielki garnek. W nim zagotować kakao z mlekiem po czym ostudzić. W misce utrzeć jajka z białym cukrem. Do masy dodać kakao i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać.
Formę na babkę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować margaryną i osypać tartą bułką. Następnie wylać ciasto. Zalaną babkę piec w 175 stopniach przez 50-60 minut. Po upieczeniu babkę odstawić do wystygnięcia. Zimną można polukrować, polać czekoladową polewą lub posypać cukrem pudrem.Smacznego.
Formę na babkę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować margaryną i osypać tartą bułką. Następnie wylać ciasto. Zalaną babkę piec w 175 stopniach przez 50-60 minut. Po upieczeniu babkę odstawić do wystygnięcia. Zimną można polukrować, polać czekoladową polewą lub posypać cukrem pudrem.Smacznego.