mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Babuszka kakaowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i prosta w przygotowaniu babka.

Babuszka kakaowa

Składniki:

Babuszka kakaowa

 

Sposób przygotowania:

Babuszka kakaowa
Na początku przygotować niewielki garnek. W nim zagotować kakao z mlekiem po czym ostudzić. W misce utrzeć jajka z białym cukrem. Do masy dodać kakao i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać.
Formę na babkę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować margaryną i osypać tartą bułką. Następnie wylać ciasto. Zalaną babkę piec w 175 stopniach przez 50-60 minut. Po upieczeniu babkę odstawić do wystygnięcia. Zimną można polukrować, polać czekoladową polewą lub posypać cukrem pudrem.Smacznego.

Tagi:

jajko jajka