2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1486]

Bagietka caprese

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Zdrowo i lekko na wiosenne śniadanie zachwyci zarówno dorosłych jak i dzieci,zawiera mało kalorii dlatego polecam wszystkim

Bagietka caprese Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bagietka caprese

 

Sposób przygotowania:

Bagietka caprese
Bagietkę przekrawamy wzdłuż na pół. Warzywa myjemy kroimy w cienkie plasterki ,czosnek rozgniatamy lub przeciskamy przez praskę dodajemy do masła i łyżka mieszamy i robimy masełko czosnkowe którym smarujemy bagietki . Na posmarowaną bagietkę układamy na przemian plasterki cukinii i pomidorka,sera mozzarella ,posypujemy do smaku solą morską i ziołami włoskimi. Wstawiamy do nagrzanego do 200* stopni piekarnika i opiekamy około 6 -10 minut,aż ser się roztopi a cukinia lekko zmięknie Podajemy na sałacie posypane grubo posiekanym szczypiorkiem. Z kubkiem gorącej herbaty. Pycha!
Bagietka caprese
szykujemy składniki na zdrowe śniadanie warzywa myjemy
Bagietka caprese
bagietkę kroimy na pół smarujemy masłem czosnkowym
Bagietka caprese
układamy w plasterkach warzywa na bagietce
Bagietka caprese
oprószamy solą i ziołami włoskimi do smaku zapiekamy