Sposób przygotowania:
Bagietka caprese
Bagietkę przekrawamy wzdłuż na pół. Warzywa myjemy kroimy w cienkie plasterki ,czosnek rozgniatamy lub przeciskamy przez praskę dodajemy do masła i łyżka mieszamy i robimy masełko czosnkowe którym smarujemy bagietki . Na posmarowaną bagietkę układamy na przemian plasterki cukinii i pomidorka,sera mozzarella ,posypujemy do smaku solą morską i ziołami włoskimi. Wstawiamy do nagrzanego do 200* stopni piekarnika i opiekamy około 6 -10 minut,aż ser się roztopi a cukinia lekko zmięknie Podajemy na sałacie posypane grubo posiekanym szczypiorkiem. Z kubkiem gorącej herbaty. Pycha!
edytaha
2milutka
trzeba zrobić ..;) pysznie było;)
edytaha
Trzeba, trzeba, i to szybko, póki jestem na urlopie i mam na to czas :)