Sposób przygotowania:
Bagietka z kozim serem
Zaczyn: Przygotuj dużą miskę do której wsyp mąkę. W środku mąki robimy dołek . Rozrabiamy drożdże w szklance wody i wlewamy w dołek mieszamy posypując solą Zostawiamy na 14 godzin przykryte ściereczką albo folią aluminiową .Ciasto na bagietki : 1. Do miski wsyp mąkę obydwa rodzaje 2. Dodaj sól , zrób dołek i dodaj wodę z rozrobionym drożdżami . 3. Wymieszaj składniki , przełóż ciasto na stół i dodaj zaczyn . 4. Ciasto będzie klejące , takie ma być . 5. Teraz dodaj ser i suszone pomidory , mieszaj , przykryj i zostaw na 90 minut 6. Podziel na cztery części , zostawi do wyrośnięcia na 20 minut. 7. Rozwałkowałam ciasto , brzegi do środka zawinęłam 8. Bagietki położyłam na ścierce lekko robiąc zakładkę , przykryłam drugą ścierką zostawiam na godzinę 9.Pecz kolo 40 minut w 170 stopniach sprawdzaj patyczkiem czasem szybciej się upiecze