Sposób przygotowania:
Bagietka zapiekana z chorizo i gruyere
Papryki umyłam, pokroiłam w ćwiartki i upiekłam w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu ściągnęłam skórki, pokroiłam w kostkę, wrzuciłam do wysokiego naczynia. Dodałam jogurt, obrany ząbek czosnku, przyprawy i zblendowałam na gładką masę. Naczynie żaroodporne wysmarowałam masłem. Bagietkę pokroiłam w kromki o grubości ok. 2,5cm i ułożyłam w naczyniu. Nałożyłam masę paprykową. Plastry chorizo pokroiłam w paski i ułożyłam na bagietkach z masą. Posypałam świeżo startym na grubych oczkach gruyere. Wstawiłam do piekarnika i zapiekałam do zarumienienia. Coś pysznego, polecam!
edytaha
dża
darmiona
mysza75
darmiona