Sposób przygotowania:
Bagietki
Mleko z masłem zagotować, dodać cukier, rozpuścić. Przelać do dużej miski, dodać wodę i lekko przestudzić (odstawić na ok. 5-10 minut). Drożdże zasypać cukrem i odstawić na chwilę az sie zaczną burzyc. Dodać do miski, wsypać sól, a następnie wszystko razem wymieszać. Mieszając, stopniowo dodawać mąkę po 1 szklance. Jeśli ciasto będzie za rzadkie, wsypać jeszcze dodatkowe 1/2 szklanki lub szklankę mąki.Wyrobić ciasto, aż będzie gładkie, miękkie, ale nadal lepkie, uformowac kule, przykryć ciasto ściereczką i odstawić do czasu, aż podwoi swoją objętość. Gotowe caisto przełożyć na stolnice i uformować delikatnie bagietki, podsypując ciasto mąką, aby nie przywierało nam do rąk. Ułożyć na specjalnej blaszce do bagietek, lub na balsze z piekarnika na papierze do pieczenia, odstawić na 30 min., żeby podrosły.Piec w 250 st. przez 10 min., a kolejne 10-15 min. w temp. 200 st. Na dno piekarnika można wsypać kostki lodu, to sprawi, że bagietki będą chrupiące.