Sposób przygotowania:
Bajaderki - pyszne trufelki z odzyskuprzygotowanie

Ciasto ścieramy na tarce lub rozkruszamy.
Orzechy drobno siekamy.
Mało, mleko, czekoladę,cukier i kakao mieszając zagotowujemy i lekko studzimy.
ciasto

Do ciasta dodajemy przestudzoną masę czekoladową i resztę składników- ręcznie wyrabiamy na jednolitą masę.
Z wyrobionego ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
formowanie kuleczek

Do ciasta dodajemy przestudzoną masę czekoladową i resztę składników- ręcznie wyrabiamy na jednolitą masę.
Z wyrobionego ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
polewa

Przygotowujemy polewę:
Wszystkie składniki przekładamy do rondelka z grubym dnem i podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia.
bajaderki

W polewie zanurzamy kuleczki- lekko odsączamy i obtaczamy w wiórkach
Bajaderki przechowujemy w lodówce:)