Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 502]

Bajeczne roladki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak niewiele potrzeba składników do przygotowania roladek ze schabu, które same rozpływają się ustach. Roladki faszerowane masłem, żółtym serem i pachnącym koperkiem w chrupiącej panierce, możemy podać na różne uroczystości oraz niedzielny obiad.

Bajeczne roladki

Składniki:

Bajeczne roladki

 

Sposób przygotowania:

Bajeczne roladki

I

Bajeczne roladki
Przygotowanie mięsa, mięso myję osuszam, kroje w plastry, rozbijam i doprawiam przyprawami. .

1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Każdy kawałek mięsa doprawiam pieprzem oraz solą.

II

Bajeczne roladki
Przygotowanie farszu, wszystkie składniki, masło,ser, koperek mieszam dokładnie i nakładam na mięso.

2. Masło przekładam do naczynia, dodaję żółty ser straty na tarce o dużych oczkach i drobno posiekany koperek. Dokładnie mieszam.
3. Tak przygotowany farsz nakładam po łyżce na każdy kawałek mięsa.

III

Bajeczne roladki
Zwijanie mięsa w roladki, panierowanie i smażenie.

4. Mięso zwijam w roladki i panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
5. Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.

IV

6. Gotowe.
7. Smacznego.