Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Bajerowe ciasto

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto można też polać lukrem.

Bajerowe ciasto

Składniki:

Bajerowe ciasto

 

Sposób przygotowania:

Bajerowe ciasto
Na stolnicę przesiać mąkę pszenną, proszek do pieczenia, posiekać nożem masło, dodać cukier , wbić dwa jajka i jedno żółtko. Wyrobić szybko ciasto, podzielić ciasto na dwie części i upiec dwa placki. W makutrze jeden placek jeszcze ciepły pokruszyć, zalać mlekiem, dodać kakao, bakalie, rum i utrzeć na pulchną masę. Drugi placek posmarować marmoladą a następnie wyłożyć masę z bakaliami. Ciasto polać polewą czekoladową.

Tagi:

jajko jajka