Sposób przygotowania:
Bakaliowo-miodowe muffinki z czekoladą.
W jednym naczyniu łączę ze sobą mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól (grupa składników określanych jako "suche"). Czekoladę kroję, siekam nożem na małe kawałeczki. W osobnym naczyniu mieszam ze sobą mleko, olej, miód, jajko (tak zwane składniki "mokre") i dodaję do nich posiekaną czekoladę, bakalie oraz płatki i otręby. Wymieszane mokre składniki z bakaliami, płatkami i rozdrobnioną czekoladą przelewam do składników "suchych", proszkowanych i wszystko dokładnie mieszam łyżką. Przekładam wymieszane surowe ciasto do papierowych papilotek umieszczonych w muffinowej blaszce, napełniam papierowe foremki ciastem do około 2/3 ich wysokości. Piekę muffiny przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Z owej porcji składników wyszło 44 mini muffin.