mrozluk

mrozluk

Starszy Kucharz
[Przepisów: 47]

Bakaliowy sernik

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto możemy udekorować bakaliami wg uznania.

Bakaliowy sernik

Składniki:

Bakaliowy sernik

 

 

  • masa serowa:
  • ser 1/2 kg
  • cukier 3 łyżki
  • budyń wanilinowy 1 opakowanie
  • jaja 3 sztuki
  • masło roztopione 15 dag
  • proszek do pieczenia 1/2 łyżeczka

 

  • nadzienie:
  • bakalie ulubione 40 dag

Sposób przygotowania:

Bakaliowy sernik
Ze w/w składników zagniatamy ciasto, powinno ładnie odchodzić od rąk. Zawijamy na 30 minut w filię aluminiową i przekładamy do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy i przekładamy na blaszkę. Nakłuwamy, wykładamy na nie posiekane bakalie. Ser miksujemy z żółtkami, masłem, cukrem oraz budyniem-proszkiem. Z białek ubijamy sztywną pianę i przekładamy ją do masy serowej, delikatnie mieszamy. Masę serową przekładamy na bakalie. Ciasto pieczemy około 60 minut w 170 stopniach.