Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Bakłażan faszerowany kolorową papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne faszerowane bakłażany. Idealna propozycja na bezmięsny obiad dla całej rodziny. Polecam gorąco!!!

Bakłażan faszerowany kolorową papryką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bakłażan faszerowany kolorową papryką

 

Sposób przygotowania:

Bakłażan faszerowany kolorową papryką
Bakłażany myjemy i osuszamy. Przekrawamy na pół, wydrążamy miąższ i oprószamy solą. Z papryk usuwamy gniazda nasienne, kroimy w drobną kostkę. Pieczarki oraz cebulę obieramy i drobno kroimy. Na odrobinie oliwy podsmażamy papryki, pieczarki oraz cebulę. Doprawiamy do smaku bazylią, solą oraz pieprzem. Farszem wypełniamy przygotowane bakłażany. Ser kroimy w cienkie paseczki i układamy na wierzchu bakłażanów. Oprószamy solą i pieprzem. Bakłażany układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy około 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Bakłażan faszerowany kolorową papryką
Bakłażany myjemy i osuszamy. Przekrawamy na pół, wydrążamy miąższ i oprószamy solą.
Bakłażan faszerowany kolorową papryką
Z papryk usuwamy gniazda nasienne, kroimy w drobną kostkę. Pieczarki oraz cebulę obieramy i drobno kroimy. Na odrobinie oliwy podsmażamy papryki, pieczarki oraz cebulę. Doprawiamy do smaku bazylią, solą oraz pieprzem.
Bakłażan faszerowany kolorową papryką
Farszem wypełniamy przygotowane bakłażany. Ser kroimy w cienkie paseczki i układamy na wierzchu bakłażanów. Oprószamy solą i pieprzem. Bakłażany układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy około 15 minut w temperaturze 200 stopni.