czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Bakłażan grillowany z fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Grillowane plastry bakłażana z farszem z sera feta, suszonymi pomidorami i oliwkami, sprawdzą się jako przystawka :)

Bakłażan grillowany z fetą

Składniki:

Bakłażan grillowany z fetą

 

Sposób przygotowania:

Bakłażan grillowany z fetą
Bakłażan pokroić wzdłuż na plastry, nasolić i odstawić, następnie opłukać, wysuszyć ręcznikiem papierowym, skropić olejem i obsmażyć na patelni. Wystudzić.

Pomidory i oliwki posiekać, dodać do fety i dokładnie połączyć z jogurtem, doprawić do smaku pieprzem.

Ser rozsmarować na plastrach bakłażana i zwinąć w roladki. Podawać na zimno.

Smacznego :)