MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Bakłażan panierowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bakłażan w panierce smakuje wyśmienicie i pięknie wygląda.

  Bakłażan panierowany

Składniki:

Bakłażan panierowany

 

 

Sposób przygotowania:

Bakłażan panierowany
Bakłażany opłukać i wraz ze skórką pokroić w plastry o szerokości 1,5 cm.Włożyć do miski i dokładnie wszystkie plastry posolić.Przełożyć na durszlak i zostawić na 40 minut.Następnie plastry bakłażana mocno odcisnąć z wody , plastry będą miękkie.Następnie na jednym talerzu rozmącić jajka z pieprzem a na drugi wysypać bułkę tartą.Na patelni rozgrzać olej , panierować bakłażany w jajku i bułce a następnie smażyć po minucie z każdej strony.Usmażone plastry układać an ręczniki papierowe , aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Podawać ciepłe z sosem pomidorowym.