makarena1011

makarena1011

Szef Kuchni
[Przepisów: 104]

Bakłażan w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jeśli ktoś lubi śmietanę, to dla niego potrawa

Bakłażan w śmietanie

Składniki:

Bakłażan w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Bakłażan w śmietanie
Obrane bakłażany pokroić w grube plastry. Zalać wrzątkiem na 5 minut, po czym odsączyć. Posypać solą i pieprzem. Obtoczone w mące usmażyć na maśle. Naczynie żaroodporne natłuścić i oprószyć bułką tartą. Przełożyć do niego przygotowane warzywa. Wlać śmietanę. Zasypać natką. Zapiekać w temp. 170 st. C przez 30 minut.

Tagi:

bakłażan