Sposób przygotowania:
Bakłażan zapiekany z łososiem
Bakłażan opłukać i osuszyć. Pokroić na plastry o grubości 1 cm, podsmażyć na suchej patelni. Filet ryby pokroić w małe kawałki i oprószyć pieprzem cytrynowym i solą, podsmażyć. Na plastry bakłażana kłaść plaster serka i posypać posiekana natką pietruszki. Następnie położyć kawałki filetu. Przykryć bakłażanem i ponownie położyć ser, natkę, rybę i przykryć bakłażanem. Wstawić do piekarnika i zapiekać około 10 minut w temp. 180 stopni. Podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek. Dodać przecier pomidorowy i wymieszać, dodać do smaku sól i pierz chwilę smażyć. Zapiekanego bakłażana podawać z otrzymanym sosem z cebuli i przecieru.
![Bakłażan zapiekany z łososiem Bakłażan zapiekany z łososiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/baklazan-zapiekany-z-lososiem-281207.jpg)
![Bakłażan zapiekany z łososiem Bakłażan zapiekany z łososiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/baklazan-zapiekany-z-lososiem-281208.jpg)
![Bakłażan zapiekany z łososiem Bakłażan zapiekany z łososiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/baklazan-zapiekany-z-lososiem-281209.jpg)
![Bakłażan zapiekany z łososiem Bakłażan zapiekany z łososiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/baklazan-zapiekany-z-lososiem-281210.jpg)