ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Książka Kucharska: Przekąski w śródziemnomorskim stylu

Bakłażanowe kotleciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zamiast mięsa można przygotować panierowanego bakłażana

Bakłażanowe kotleciki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bakłażanowe kotleciki

 

Sposób przygotowania:

Bakłażanowe kotleciki
Bakłażana myjemy i kroimy w poprzeczne plastry ok.1 centymetrowe, solimy i odstawiamy na kilkanaście minut aby puściły sok. Następnie doprawiamy każdy plaster vegetą i pieprzem, moczymy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Kładziemy na rozgrzany olej i smażmy na złoty kolor z obu stron. Bakłażan po usmażeniu powinien być w środku miękki
Bakłażanowe kotleciki
Nalezy każdy plaster dosyć dobrze przyprawić a następnie panierujemy
Bakłażanowe kotleciki
I smażymy kilka minut na średnim ogniu, tak aby się zrumieniły