Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Bakłażany po neapolitańsku - parmigiano

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 870

Obrać bakłażany, pokrajać wzdłuż, posolić i ułożyc na sitku na 1 godzinę, po czym

Bakłażany po neapolitańsku - parmigiano

Składniki:

Bakłażany po neapolitańsku - parmigiano

 

Sposób przygotowania:

Bakłażany po neapolitańsku - parmigiano
Obrać bakłażany, pokrajać wzdłuż, posolić i ułożyc na sitku na 1 godzinę, po czym posypać mąką i smażyć na oleju. Układać na papierze aby odciekły. Do żaroodpornego naczynia wlać 1 łyżkę oleju i układać kolejno: warstwę bakłażanów, warstwę tartego sera, 2-3 łyżki sosu pomidorowego itd. Polać olejem i posypać po wierzchu tartym serem (parmezanem, ementalerem). Wstawić do pieca na 30 minut.