Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Bakłażany zapiekane z jajkami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bakłażany zapiekane z jajkami są pyszne

Bakłażany zapiekane z jajkami i serem

Składniki:

Bakłażany zapiekane z jajkami i serem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Bakłażany zapiekane z jajkami i serem
Bakłażany umyć, obrać ze skórki i pokroić w plastry grubości ok. 1 cm. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, włożyć plastry bakłażanów i obsmażyć, oprószyć solą i pieprzem. Jajka wlać do miseczki, ubić, wymieszać z serem i mlekiem, posolić. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, ułożyć podsmażone bakłażany, zalać jajkami i zapiec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zapiekankę podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym