mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Bakłażany zapiekane z mięsem indyczym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo smaczna przekąska na ciepło.

Bakłażany zapiekane z mięsem indyczym

Składniki:

Bakłażany zapiekane z mięsem indyczym

 

Sposób przygotowania:

Bakłażany zapiekane z mięsem indyczym
Bakłażany umyć, ponacinać wzdłuż ostrym nożem głęboko, ale tak, aby nie przeciąż ich na pół. Krakersy połamać, namoczyć w winie. Piekarnik rozgrzać do 200stopni. Naczynie żaroodporne natłuścić. Do mięsa wbić żółtko, dodać krakersy z winem, doprawić solą, gałką i połową bazylii. Wyrobić ścisłą masę. Napełnić nią nacięcia bakłażanów, szczelnie upychając. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika i piec 30minut. Posypać resztą bazylii.