Sposób przygotowania:
Bananowa pokusa
Należy przygotować niezbędne składniki na deser. Zagotować wodę, żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, przestudzić dodać kakao, wymieszać aby nie było grudek , dodać śmietanę. Masę wymieszać na jednolitą strukturę pozbawioną grudek. Porcjować do pucharków, można je w lodówce ustawić pod skosem. W dalszej kolejności należy drugą część żelatyny przeznaczoną do jasne części deseru rozpuścić we wrzącej wodzie , następnie dodać serek waniliowy, mleko. Wymieszać na gładką i jednolitą masę. Banany obrać ze skórki i pokroić w plasterki. łożyć banany na ciemnej części oraz na dnie pucharków. Następnie białą część wyporcjować na bananach i wyrównać, udekorować kawałkami bananów, posypać posypką i wstawić do lodówki w celu całkowitego stężenia na około 2 godziny.
gosia56