Sposób przygotowania:
Bananowa pyszność
Masa: W pierwszej kolejności należy rozpuścić w wodzie opakowanie galaretki cytrynowej. Margarynę trzeba utrzeć razem z jedną szklanka cukru pudru. Po chwili dodawać do tego serek homogenizowany. Całość mieszać ze sobą. Do tej masy należy dodać wcześniej rozpuszczoną w wodzie galaretkę cytrynową. Banany umyć, obrać i pokroić w bardzo drobne kawałeczki. Pokrojone banany dodać do utartej masy. Całość bardzo dokładnie wymieszać ze sobą. Biszkopt: Żółtka oraz cukier ucierać razem, a po chwili dodać do tego mąkę oraz dwie łyżeczki proszku do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę, a później dodać dodać do masy. Biszkopt piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni i piec przez około 20 -30 minut. Na upieczony biszkopt nałożyć zrobioną wcześniej masę, a następnie całość polać przygotowanymi galaretkami truskawkowymi. Placek odstawić, żeby galaretki stężały.
kari248