Sposób przygotowania:
Bananowe babeczki z czekoladą i wiórkami kokosowy
Banany pokroić na mniejsze kawałki, umieścić w kielichu blendera lub w wysokiej misce.
Wlać roztopione masło oraz mleko, wsypać cukier.
Całość zblendować.
Jajka roztrzepać , przelać do masy bananowej.
Wsypać mąkę oraz proszek do pieczenia.
Dokładnie wymieszać do połączenia się składników.
Masę przelać do natłuszczonych foremek na babeczki, do 3/4 wysokości.
Czekoladę posiekać drobno.
Wierzch babeczek posypać czekoladą oraz wiórkami kokosowymi.
Piec ok. 45 min ( do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do 180 st.
Wlać roztopione masło oraz mleko, wsypać cukier.
Całość zblendować.
Jajka roztrzepać , przelać do masy bananowej.
Wsypać mąkę oraz proszek do pieczenia.
Dokładnie wymieszać do połączenia się składników.
Masę przelać do natłuszczonych foremek na babeczki, do 3/4 wysokości.
Czekoladę posiekać drobno.
Wierzch babeczek posypać czekoladą oraz wiórkami kokosowymi.
Piec ok. 45 min ( do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do 180 st.
redakcja
Martyna12
Dziękuję :)