Sposób przygotowania:
Brownie z czerwonej fasoli (z żurawiną)
Fasolę odsączamy z zalewy i przepłukujemy na sicie pod bieżącą, letnią wodą – żeby pozbyć się soli z zalewy. Gotową fasolę wrzucamy do miski, dodajemy kawałki banana, jajko, karob (lub gorzkie kakao), ksylitol, olej kokosowy i proszek do pieczenia. Blenderem miksujemy na gładką masę – minimum 2 minuty, żeby była możliwie najbardziej gładka. Do masy dodajemy żurawinę i mieszamy już łyżką.
Keksówkę (26×9 cm) wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy masę. Wyrównujemy wierzch i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40-45 minut.
Polewa:
Wszystkie składniki podgrzewamy w rondelku na bardzo małym ogniu – powinny się połączyć, ale polewy nie gotujemy! Czas podgrzewania to około 2-3 minuty, cały czas mieszając.
Polewamy przestudzone brownie i wstawiamy do lodówki, by polewa stężała (najlepiej na całą noc, a minimum 2 godziny).
Keksówkę (26×9 cm) wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy masę. Wyrównujemy wierzch i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40-45 minut.
Polewa:
Wszystkie składniki podgrzewamy w rondelku na bardzo małym ogniu – powinny się połączyć, ale polewy nie gotujemy! Czas podgrzewania to około 2-3 minuty, cały czas mieszając.
Polewamy przestudzone brownie i wstawiamy do lodówki, by polewa stężała (najlepiej na całą noc, a minimum 2 godziny).