Sposób przygotowania:
Bananowe drożdżówki
Do ciepłego mleka dajemy pokruszone drożdże i łyżę cukru. Mieszamy posypujemy mąką i odstawiamy na ok 15 min. Banany obieramy i kroimy na dwie równe połówki,ich długość to długość drożdżówki. Do miski przesiewamy mąkę , dajemy całe jajka, olej, resztę cukru i jogurt bananowy. Mieszamy i dodajemy rozczyn z drożdży. Wyrabiamy ciasto. Formujemy kule i odstawiamy do wyrośnięcia na ok 45 min. Kiedy kula wyrośnie odrywamy po kawałku ciasta rozciągamy go lekko wkładamy łyżkę budyniu i zaklejamy. Układamy drożdżówki na blaszce. Zostawiamy do wyrośnięcia na ok 10 min. Nadkrawamy je nożem smarujemy mlekiem i wstawiamy do piekarnika na ok 20 min. Po upieczeniu pudrujemy.