Sposób przygotowania:
Bananowe muffiny wg. Nigelli
Obrane banany rozgniatam widelcem. Odstawiam na bok. Olej łączę dokładnie z jajkiem, dodaję banany. W osobnej misce łączę ze sobą suche składniki, wlewam mokre składniki, łączę, na końcu dodaję czekoladę i orzechy (1/3 orzechów można odłożyć i posypać nimi wierzch muffinów tuż przed pieczeniem). Ciasto napełniam papilotki do 3/4 wys. Piekę ok. 20min (200'C) to tzw. suchego patyczka,
![Bananowe muffiny wg. Nigelli Bananowe muffiny wg. Nigelli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bananowe-muffiny-wg-nigelli-283817.jpg)
![Bananowe muffiny wg. Nigelli Bananowe muffiny wg. Nigelli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bananowe-muffiny-wg-nigelli-283818.jpg)
![Bananowe muffiny wg. Nigelli Bananowe muffiny wg. Nigelli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bananowe-muffiny-wg-nigelli-283819.jpg)
![Bananowe muffiny wg. Nigelli Bananowe muffiny wg. Nigelli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bananowe-muffiny-wg-nigelli-283820.jpg)