Sposób przygotowania:
Bananowe oczka
Biszkopt: jajka ubijamy dokładnie z cukrem na puch, następnie dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia, całość jeszcze chwilę miksujemy. Gotowe ciasto biszkoptowe wylewamy na dużą blachę i pieczemy około 40 minut w temp. 180*C.
Następnie galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. 4 banany miksujemy blenderem. Następnie miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem, pod koniec dodajemy zmiksowane banany oraz tężejące galaretki cytrynowe, chwilę miksujemy. Gotową masę wykładamy na biszkopt.
Galaretkę agrestową przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu, odstawiamy do lekkiego stężenia. Pozostałe banany obieramy, kroimy w plastry, skrapiamy sokiem z cytryny i układamy je na masie. Na ułożone banany wylewamy osrożnie tężejącą galaretkę agrestową. Ciasto schładzamy kilka godzin w lodówce.
Następnie galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. 4 banany miksujemy blenderem. Następnie miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem, pod koniec dodajemy zmiksowane banany oraz tężejące galaretki cytrynowe, chwilę miksujemy. Gotową masę wykładamy na biszkopt.
Galaretkę agrestową przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu, odstawiamy do lekkiego stężenia. Pozostałe banany obieramy, kroimy w plastry, skrapiamy sokiem z cytryny i układamy je na masie. Na ułożone banany wylewamy osrożnie tężejącą galaretkę agrestową. Ciasto schładzamy kilka godzin w lodówce.
yola