jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Bananowe roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

To szybka i smaczna przekąska na gorąco! Można ją przygotować z dowolnymi owocami (truskawki, jabłko, brzoskwinia). Doskonale smakują podane z bitą śmietaną.

Bananowe roladki

Składniki:

Bananowe roladki

 

  • Składniki na 4 porcje:

 

  • 8 kromek z chleba tostowego,
  • 2 duże banany,
  • 2 małe jajka, lub 1 duże,
  • Cukier waniliowy, cynamon,
  • Masło lub olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Bananowe roladki
Jajko roztrzepujemy dokładając do niego cynamon do smaku. Kromki z chleba wałkujemy, by powstał placek ( wałkujemy wałkiem). Banana kroimy w drobną kostkę. Na przygotowane kromki układamy po łyżce pokrojonego banana. Delikatnie oprószamy go cynamonem. Zwijamy roladki. Obtaczamy je w jajku i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron do zrumienienia.

Tagi:

jajko chleb jajka