Sposób przygotowania:
Bananowiec
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Dodać żółtka na przemian z cukrem. Dodać cukier waniliowy, wodę i delikatnie wmieszać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Piec ok 30 minut. Zostawić do ostygnięcia. Przygotować masę bananową. Rozpuścić galaretkę pomarańczową z żelatyną w pół szklanki gorącej wody Wystudzić.Obrać banany i zetrzeć na tarce. Zmiksować cukier z żółtkami dodając po trochu margaryny. Dodać tężejącą galaretkę i wymieszać. Masę wyłożyć na nasączony biszkopt. Zielone galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody. Na masie ułożyć pokrojone w plasterki banany i zalać tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce.