Sposób przygotowania:
Bananowiec
Pieczemy biszkopt , najpierw białka ubijamy na sztywno później dodajemy ,cukier następnie żółtka mąkę i proszek . Pieczemy ok 20 min masa bananowa, 1szklanka mleka dwa kremy wsypujemy do misy , banany obieramy szybciutko blenderem miksujemy i dodajemy do misy. Miksujemy do uzyskania kremu , na zimny biszkopt nakładamy masę, następnie dodajemy masę wa nieliniową , czyli 1 szk mleka wlewamy do misy następnie wlewamy szklankę likieru jajecznego, ja używam 15 procentowego. Następnie dodaję cukier waniliowy i dwa kremy , miksuję do uzyskania kremu nakładam masę na masę można ozdobić wiórkami kokosowymi lub wiórkami czekoladowymi , odstawiamy do lodówki na 5 godzin .
edytaha
MagdaMM
mnich
Witam za to wasze imiona napisane są poprawnie ?
edytaha
To nie są imiona tylko nicki. A przepisy napisane niezgodnie z regulaminem mają prawo być zablokowane. Pozdrawiam.
zewa