Sposób przygotowania:
Bananowiec
Biszkopt :
Jajka i cukier ubić , następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Biszkopt piec w tem. 170 stopni przez ok 35 minut.
Gdy biszkopt będzie ostudzony smarujemy go dżemem z czarnej porzeczki . Na dżemie układany banany , pokrojone na wzdłuż.
Polewa:
Margarynę rozpuścić. ubić białko, potem dodać żółtko i ubić. Dodać do ubitego jajka roztopioną margarynę i rozpuszczoną czekoladę - wszystko razem wymieszać.
Polewą polewamy banany i zostawiamy do ostygnięcia.
Smacznego !
Jajka i cukier ubić , następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Biszkopt piec w tem. 170 stopni przez ok 35 minut.
Gdy biszkopt będzie ostudzony smarujemy go dżemem z czarnej porzeczki . Na dżemie układany banany , pokrojone na wzdłuż.
Polewa:
Margarynę rozpuścić. ubić białko, potem dodać żółtko i ubić. Dodać do ubitego jajka roztopioną margarynę i rozpuszczoną czekoladę - wszystko razem wymieszać.
Polewą polewamy banany i zostawiamy do ostygnięcia.
Smacznego !