madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Bananowiec 15

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sprawdza się kiedy kończy się sezonowe owoce.

Bananowiec 15

Składniki:

Bananowiec 15

 

  • 1 jasny biszkopt
  • 1 kostka masła
  • 6 łyżek cukru pudru
  • 4 jaja
  • 8 bananów
  • 4 galaretki bananowe lub cytrynowe

Sposób przygotowania:

Bananowiec 15
Gotowy biszkopt układamy na blaszce wyłożonej pergaminem. Jajka ubijamy na puszystą masę. Masło ucieramy z cukrem, a następnie dodajemy powoli masę jajeczną oraz wcześniej zmiksowane 4 banany . Do tak przygotowanej masy wlewamy gęstniejące 2 galaretki rozpuszczone w 2 szklankach wrzątku. Masę wlewamy na biszkopt i pozostawiamy do całkowitego zgęstnienia. Pozostałe banany kroimy na plasterki i układamy na masie. Na sam wierzch wlewamy pozostałe galaretki, także rozpuszczone w 1/2 litra wody. Wstawiamy do lodówki aby galaretki sie całkowicie zgęstły.

Tagi:

biszkopt